رضا شاهرودی مدیر آکادمی باشگاه پرسپولیس شد پیکر کوهنوردان در بانه به خاک سپرده شد چه کسانی نباید تخم مرغ بخورند؟ عکس / تفاوت زبان بدن ونس و روبیو کشف ۲ جسد و یک زخمی از کوهنوردان مفقودی بانه آخرین نتایج لیگ برتر در پایان هفته بیست‌و‌یکم / فولاد از کورس قهرمانی جاماند + جدول نتایج دیدار‌های پایانی هفته ۲۱ لیگ برتر فوتبال/ پیروزی ذوب‌آهن، نساجی، خیبر و گل‌گهر رونالدو و پرسپولیس دلیل درخواست النصر برای بازی در زمین بی‌طرف هادی چوپان به وعده خودش عمل کرد / ثبت رکورد سنگین‌ترین وزنه + ویدیو شکایت ۵ بندی استقلال از داور دربی فیلم/ بوسه ادب امیر موسوی به چادر مادر شهید دوران در حاشیه تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب شهید کسایی اعلام رده‌بندی باشگاهی فوتبال آسیا؛ ایران در رده پنجم + جدول دم کردن چای می‌تواند فلزات سنگین را از آب فیلتر کند ماجرای تیراندازی به خانواده ایرانشهری و جان باختن کودک خردسال نتایج مهم‌ترین بازی‌های فوتبال

چه کسانی نباید تخم مرغ بخورند؟

اخیرا مطالب زیادی درباره مزایای تخم مرغ این ماده خوراکی پر پروتئین برای سلامتی نوشته شده است. اما در مقابل این همه مزایا می‌توان مضراتی برای آن نیز قائل شد و آیا اساسا تخم مرغ می‌تواند برای سلامت خطرناک باشد؟ چرا یک گزارش که در یک سایت علمی انتشار یافته، اشاره به سرطان زا بودن تخم مرغ دارد؟
تاریخ انتشار: ۱۷:۵۲ - ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ - 2025 March 01
کد خبر: ۲۷۲۳۷۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ یک گزارشی که اخیرا در سایت حقایق تغذیه‌ای انتشار یافته به این مساله اشاره دارد که مصرف چند تخم مرغ در هفته می‌تواند شانس ابتلا به سرطان را تا ۱۹ درصد افزایش دهد.

به نوشته تایمز آف ایندیا، در این گزارش آمده که نحوه پخت تخم مرغ نقش مهمی در سلامت یا مضر بودن آن و به ویژه خطرناک بودن از نظر افزایش خطر ابتلا به سرطان دارد. تخم مرغ می‌تواند منبع مواد شیمیایی سرطان زا باشد که در هنگام سرخ کردن در دمای بالا ایجاد می‌شود. البته تخم مرغ آب پز نسبت به تخم مرغ سرخ شده سلامت‌تر است، تخم مرغ سرخ شده ممکن است خطر ابتلا به سرطان را دو برابر کند. در این گزارش به این نکته نیز اشاره شده که حتی فقط چند تخم‌مرغ در هفته ممکن است با ۱۹ درصد بیشتر خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ همراه باشد، اما اگر مصرف تخم مرغ از عدد ۳ در هفته تجاوز کند، این خطر ممکن است به ۷۱ درصد برسد. اگر از شنیدن این خبر شوکه شده‌اید ادامه مطلب را بخوانید.

تخم مرغ و سرطان

تخم‌مرغ‌ها سرشار از کولین هستند و این کولین زمانی که با باکتری‌های روده تعامل می‌کند، به تری متیل آمین (TMA) تبدیل می‌شود که پس از اکسیده شدن توسط کبد به تری‌متیل آمین-N-اکسید (TMAO) تبدیل می‌شود. سطوح بالای TMAO ممکن است التهاب، استرس اکسیداتیو و رشد تومور را افزایش دهد و به طور بالقوه پیشرفت سرطان را به ویژه در روده بزرگ و کبد تسریع کند.

به گفته متخصصان تغذیه، درست مانند هر غذای دیگری، اعتدال در خوردن تخم مرغ نیز کلید اصلی است. گفته می‌شود که حفظ تعادل میکروبیوم روده از طریق پروبیوتیک‌ها، غذا‌های غنی از فیبر و محدود کردن غذا‌های فرآوری شده می‌تواند به تنظیم سطح TMAO کمک کند.

چه مقدار تخم مرغ برای بدن انسان مفید است؟

طبق نظر اساتید و متخصصان تغذیه دانشکده پزشکی هاروارد، فرد نباید بیش از یک یا دو تخم مرغ کامل (تقریبا ۲۰۰ میلی گرم) در هفته بخورد. دلیل آن کلسترول بالای زرده تخم مرغ است. اما، طبق آخرین به روز رسانی، خوردن تا هفت تخم مرغ در هفته بی خطر است. از سوی دیگر، یک مکتب فکری دیگر می‌گوید که از نظر تعداد تخم مرغ مصرفی در هفته محدودیت خاصی وجود ندارد، این کاملا به سبک زندگی و نیاز‌های فرد بستگی دارد. از این رو، همیشه توصیه می‌شود که مصرف تخم مرغ را فقط پس از مشورت با متخصص تغذیه محدود کنید.

سایر عوارض مصرف روزانه تخم مرغ

در حالی که کلسترول غذایی تخم مرغ برای اکثر افراد تاثیر کمتری بر کلسترول خون دارد، افرادی که بیماری قلبی، دیابت یا حساسیت به کلسترول دارند باید مصرف تخم مرغ را محدود کنند. تخم مرغ اگر با غذا‌های پرکالری مانند کره یا گوشت‌های فرآوری شده همراه شود ممکن است به افزایش وزن کمک کند. علاوه بر این، تخم‌مرغ‌های نپخته یا خام خطر ابتلا به عفونت سالمونلا را افزایش می‌دهد./ همشهری آنلاین

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده